Concertserie Rachmaninov

De Oosterkerk is niet alleen de huiskamer van Hoorn, maar is ook ons lokale Concertgebouw. Met steun van de gemeente Hoorn, brengen we verrassende concerten door nationaal en internationaal aansprekende musici. Dit jaar staat onze eigen concertserie in het teken van het Rachmaninov-jaar.

Sergei Rachmaninov werd 150 geleden geboren in Rusland. Wij willen in 2023 dat zijn werken in onze eigen concertserie aandacht krijgen. We hebben er voor gekozen de serie op de zondagmiddagen te houden. Zodat jong en oud de concerten kunnen bezoeken.

 • Leven met oorlog

  Leven met oorlog

  Op woensdag 12 april 2023 waren honderden leerlingen van een aantal basisscholen aanwezig in…Lees verder

 • Compleet van slag…

  Compleet van slag…

  Het uurwerk van de Oosterkerk is in de afgelopen twee weken wat van slag…Lees verder

 • Engel gevonden…

  Engel gevonden…

  Nee, dit hoort niet bij de gevonden voorwerpen! Weggegooid, gered uit het puin, goed…Lees verder