Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Muziko!
een bijzonder concert over verlangen naar vrijheid

25-02-2024 om 15:00 17:00

Professionele musici uit Oekraine, Litouwen, Soedan en Syrie verzorgen een gratis concert en dat is in onze jaarlijkse serie opgenomen. Natuurlijk vanwege het klassieke karakter van dit concert, maar vooral ook om kennis te maken met muziek en met musici die nu in Nederland zijn. De muzikanten hebben bijna allemaal een vluchtelingenstatus en het hebben van een podium in Nederland is voor hen niet een vanzelfsprekendheid. Het programma bestaat uit muziek uit Oekraïne, gedichten over vrijheid door een jonge Hoornse dichter en muziek uit Syrië.

Het initiatief tot het concert werd genomen door Stichting Op Roet en Stichting Oosterkerk met medewerking van Rotary Club De Eenhoorn. 

De middag wordt gepresenteerd door Wouter Hakhoff die de verbinding legt tussen de muzikale optredens en de betekenis van vrijheid in het heden en verleden. De muzikanten voor de pauze zijn: Emmi Yavtushenko en Iryna Vovchuk uit Oekraïne en Zana Naidionova uit Litouwen. Na de pauze: Nour Mardini uit Syrië), Samer Mlehi uit Soedan en Antar Elias uit Syrië.

Nour Mardini

Samer Mlehi

Antar Elias

« Alle Evenementen