Laden Evenementen

Eigen serie aflevering 5
Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis

12-11-2023 om 15:00 17:00

Onze eigen concertserie staat in het teken van het Rachmaninov-jaar Sergei Rachmaninov werd 150 jaar geleden geboren in Rusland. Wij willen in 2023 dat zijn werken in onze eigen concertserie aandacht zullen krijgen. Dit jaar hebben wij wederom een aantal gerenommeerde artiesten kunnen boeken. Zij zullen allen een werk van Rachmaninov vertolken.

Violist Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis vormen sinds 1998 een duo dat zich vooral toelegt op het repertoire van de 20ste eeuw. Hun grote liefde voor hedendaagse muziek bracht een schat aan nieuwe Nederlandse composities voort van componisten als Martijn Padding, Guus Janssen, Calliope Tsoupaki, Elmer Schönberger en Louis Andriessen. Maar hoe nieuw die noten ook zijn, ook Beethoven en Bach hebben ooit nieuw geklonken. Dit duo probeert ook op het oude repertoire een nieuw licht te laten schijnen. Waar Heleen haar kennis opdoet in de oude muziek (Van Swieten Society en Orkest van de 18de Eeuw) komt Gerards inbreng meer uit de hedendaagse en geïmproviseerde muziek (LOOS, Wende en de Ebony Band). Samen bestrijken ze zo behoorlijk wat genres. Naast hun duo richtten zij in 2005 Nieuw Amsterdams Peil (NAP) op, de onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst. De laatste jaren in spraakmakende samenwerking met o.a. Michel van der Aa, Mayke Nas en Teun Hocks.

Onze serie bestaat uit een vijftal recitals waarvan dit concert al de laatste is. Altijd inclusief 1 x koffie/thee per concert.

Kaarten zijn à €  22,50 zijn verkrijgen via www.podiumplein.nl of aan de zaal
Voor vragen kunt u een mail sturen naar contact@oosterkerkhoorn.nl

€22,50

« Alle Evenementen