Onthulling raam Joost Swarte: een klare lijn in glas in lood

Op 17 december was het eindelijk zover: we onthulden het nieuwe glas-in-lood-raam in het west transept van de kerk. Recht tegenover het vier eeuwen oude Admiraliteits raam, zie je nu dit eigentijdse, levendige raam, dat door ontwerper Joost Swarte prachtig is ingebed in de historie van de kerk. Twee jaar lang is er geschetst, overlegd en aangepast voor het raam daadwerkelijk geplaatst kon worden. Met veel dank, naast aan de makers van het raam en het bestuur van de Oosterkerk, aan de gulle gevers, de familie Van Doorn uit Hoorn. Na de feestelijke onthulling in kleine kring, konden gelukkig op 18 december nog een paar honderd mensen van het raam komen genieten, daarna sloeg de lockdown helaas toe. Zo gauw dat weer mogelijk is, vind je op deze site tijden en data waarop het raam – en de kerk – te bezichtigen zijn, compleet met fims over het maken van dit bijzondere, spectaculaire raam met een vleugje humor.