Compleet van slag…

Het uurwerk van de Oosterkerk is in de afgelopen twee weken wat van slag geweest. Eerst liep het voor, daarna klopten de luidklokken niet helemaal, maar nu werkt alles weer naar behoren. Een hele opluchting, want veel omwonenden blijken – ook in deze moderne tijd – nog altijd op onze klok te leven. Misschien goed om te weten: op de hele uren slaat de hoofdklok (bong) de uren. Op het eerste kwartier slaat de kleine klok (bing) één keer. Op het halfuur slaat de kleine klok de uren; om half elf hoor je dus 11 maal bing. Op het derde kwartier doet de hoofdklok één bong.

 • Leven met oorlog

  Leven met oorlog

  Op woensdag 12 april 2023 waren honderden leerlingen van een aantal basisscholen aanwezig in…Lees verder

 • Compleet van slag…

  Compleet van slag…

  Het uurwerk van de Oosterkerk is in de afgelopen twee weken wat van slag…Lees verder

 • Engel gevonden…

  Engel gevonden…

  Nee, dit hoort niet bij de gevonden voorwerpen! Weggegooid, gered uit het puin, goed…Lees verder