Open kerk in de zomer van 2023

De Oosterkerk is open!

Onder dit motto hebben we afgelopen zomer op maar liefst 21 woensdag- en zaterdagmiddagen de deuren van de kerk wijd opengezet. En met resultaat: in totaal kwamen er ruim 2100 bezoekers de kerk bekijken. Velen kwamen af op de borden ‘Boekenmarkt’, sommigen kwamen schuilen voor de hitte (de eerste weken) of de regen (de laatste weken). En weer anderen kwamen gericht op de kerk af, al dan niet voor een sanitaire stop op hun stadswandeling.

Enthousiast

De boekenmarkt deed het goed (we kregen veel complimenten over de hoge kwaliteit van het aanbod) en de donatiebox moest regelmatig worden geleegd. Allemaal tevreden mensen die onder de indruk waren door onze enthousiaste verhalen over de interessante geschiedenis van de kerk, het mooie interieur en de mooie ramen. Opnieuw trok het raam ‘Over vloed in Hoorn’ van Joost Swarte de meeste belangstelling.

Dank

De middagen konden alleen zo’n succes worden dankzij de enorme inzet van vrijwilligers als gidsen en als boekverkopers. Hun inzet en betrokkenheid sprak de bezoekers aan. We danken daarom naast alle mensen die boeken hebben gedoneerd vooral ook onze vrijwilligers. Ze zorgden voor een mooie zomer in de kerk!

Overigens: wanneer u afscheid wilt nemen van boeken komen we ze graag bij u ophalen zodat we ook volgend jaar weer veel kwaliteitsboeken kunnen aanbieden.

In 128 passen door de kerk.