Over de voorzitter: Erepenning stad Hoorn voor Eddy Boom

Op 4 mei 2024 heeft burgemeester Jan Nieuwenburg aan scheidend voorzitter Eddy Boom van Comité 40-45 Hoorn de Erepenning van de stad Hoorn uitgereikt. Dat gebeurde in een volle Oosterkerk aan het slot van het 4 mei concert door het Westfries Mannenkoor. In de erepenning staat de tekst ‘Onvermoeibaar boegbeeld’ gegraveerd. Eddy Boom kreeg deze onderscheiding, omdat hij als vrijwilliger uitzonderlijk veel heeft betekend voor de Stichting Het Hoorns Comité 1940-1945. Mede dankzij hem wordt de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog bij jong en oud in Hoorn nog elk jaar levend gehouden.

Als voorzitter van het Comité 40-45 Hoorn was Eddy Boom volgens burgemeester Jan Nieuwenburg sinds 2007 de drijvende kracht achter het comité. Al snel ging het comité onder zijn leiding veel meer zaken organiseren dan alleen de jaarlijkse dodenherdenking met stille tocht.

Eddy Boom zag in zijn periode als voorzitter overal kansen. Dankzij zijn enorme netwerk wist hij deze ook altijd snel concreet te maken en daadwerkelijk te organiseren. Onvermoeibaar pakte hij alles op wat daarvoor nodig was. Zonder hem zou er in Hoorn niet zoveel georganiseerd zijn in het teken van de Tweede Wereldoorlog, zei burgemeester Jan Nieuwenburg bij de uitreiking van de eremedaille.

Naast zijn werk voor het comité was en is Eddy Boom al vijftig jaar op vele maatschappelijke terreinen actief. In 2008 is hij daarvoor koninklijk onderscheiden.

Afscheid en erelid
Na het concert was er een druk bezochte afscheidsreceptie voor Eddy Boom. Het bestuur van Comité 40-45 Hoorn maakte daar bekend, dat het hem de titel erelid heeft toegekend vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor het comité. Eddy Boom is de tweede persoon die deze titel krijgt. Alleen landelijke verzetsheld Truus Menger-Oversteegen en medeoprichter van het comité viel deze eer eerder te beurt. Het bestuur schonk zijn scheidend voorzitter bovendien een speciaal voor hem gemaakte zilveren uitvoering van de 4 en 5 mei speld.

Bron:

 • Rabo Clubsupport

  Rabo Clubsupport

  Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?  Stem nu…Lees verder

 • Steigers in de kerk

  Steigers in de kerk

  De trouwe bezoekers van evenementen in de kerk hebben ongetwijfeld opgemerkt dat er steigers…Lees verder

 • Van de voorzitter: Applaus of geen applaus

  Van de voorzitter: Applaus of geen applaus

  Op 4 mei hield  Kholoud Al Mobayed, oud-wethouder en nu raadslid in Hoorn,  op…Lees verder