Laden Evenementen

Eigen concertserie
Lisa Jacobs en Frans Douwe slot

27-10-2024 om 15:00 17:00

Het vijfde concert in onze eigen serie!

Het programma van het vijfde concert bestaat uit: De Hollandse Chopin, G. Von Brucken Fock Elegie voor viool en piano G. Von Brucken Fock Sonate in E voor viool en piano – Allegro moderato – Andante – Allegro con spirito, F. Chopin (arr. Jacobs/Slot) Nocturne in cis klein voor viool en piano.
Ook worden er gedichten voorgelezen door een jongen Hoornse dichter.
Na de pauze: Rachmaninov Romance in a-klein voor viool en piano, E. Grieg Sonate voor viool en piano nr. 3 in c op. 45 – Allegro molto ed appassionato – Allegretto espressivo alla Romanza – Allegro animato

Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar doorleefde muzikaliteit. Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband, op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten. Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Bremer Philharmoniker, Sinfonieorchester Wuppertal en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Riccardo Chailly, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jurjen Hempel en Carlos Miguel Prieto. Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld.

Op zesjarige leeftijd volgde Frans Douwe Slot zijn eerste lessen bij Henk Oosterhuis en vervolgde zijn voortraject richting het Noord Nederlands Conservatorium bij Rein Albert Ferwerda. Gedurende deze studie hebben de pianistes Klára Würtz, Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli hem een grote diversiteit aan muzikale overdracht en pianotechniek bijgebracht.
Sinds september 2021 verzorgt hij solorecitals. Inmiddels is zijn succesvolle talentenklas, die doorstroming naar conservatoria mogelijk maakt, een belangrijk onderdeel van zijn carrière geworden en is hij docent en correpetitor aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Inmiddels is hij van start gegaan met het opnemen van alle werken van de onterecht vergeten Nederlandse componist Von Brucken Fock.

Kaartjes per concert € 23,50 pp. via Podiumplein

informatie over het programma volgt.

« Alle Evenementen