Laden Evenementen

Sinfonia met solist Pieter Wispelwey
voorjaarsconcert

21-04-2024 om 15:00 17:00

Op het programma staan het celloconcert van Robert Schumann Op. 129 met Nederlands beroemdste cellist Pieter Wispelwey en symfonie nr 2, Op.73 van Johannes Brahms.

In oktober 1850 componeert Robert Schumann in twee weken tijd een prachtig celloconcert in de toonsoort a-mineur. Hoewel Schumann zelf twijfelt, is zijn echtgenote Clara zeer enthousiast. Zij schrijft in haar dagboek: dit concert is romantisch, fris en heeft humoristische trekjes. De drie delen gaan ongemerkt in elkaar over met mooie uitgezongen melodieën, een fiere klank afgewisseld met een tere expressie van de cello.

Pieter Wispelwey

Ook de tweede symfonie van Brahms staat op het programma. Na 21 jaar zwoegen op de eerste symfonie schrijft Johannes Brahms zijn tweede heel snel, tijdens een vakantie in Oostenrijk. Over zijn inspiratie zegt hij zelf in een van zijn brieven: de melodieën tieren hier zo weelderig dat je moet oppassen er niet op te stappen. Vanwege het landelijke en romantische karakter krijgt de symfonie de bijnaam ‘Pastorale’.

Sinfonia voert dit romantische programma uit onder de bezielende leiding van dirigent Coen Stuit.

Kaarten a € 15-, tot 18 jaar € 5,- 

reserveren via  Sinfonia

« Alle Evenementen