Van de voorzitter: een Hoorns speldje voor jubilaris Dick Louwman

Tijdens de pauze van het concert van Gerbrich Meijer en Felix Kwartet, kreeg de jubilerende penningmeester van de Oosterkerk, Dick Louwman, een kleurrijk Hoorns speldje met bijbehorende manchetknopen uitgereikt door de wethouder van onder andere Kunst en Cultuur en Monumenten, Axel Boomgaars.
Dick Louwman had zelf de musici geregeld toen hij een concert bezocht in het Concertgebouw in Amsterdam, maar dat was niet de reden waarom hij dit bijzondere speldje kreeg uitgereikt.

25 jaar bestuurslid Stichting Oosterkerk
Dick was 25 jaar geleden op 30 maart 1999 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Oosterkerk. Een jaar later werd hij penningmeester en dat is hij nog altijd. Redelijk uniek dus!
Daarnaast is Dick voorzitter van de Kerkmeijer-de Regt Stichting en adviseur van de Vriendenclub van het Westfries Museum. En inmiddels heeft hij zich ook opgeworpen om de beeldenroute op de Westerdijk en Visserseiland in stand te houden.

Wethouder Boomgaars memoreerde in zijn toespraak dat de 90-jarige Louwman in januari van dit jaar nog zijn diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. De kersverse diplomahouder heeft zijn eerste toets van bekwaamheid inmiddels  achter de rug. 

Op zaterdag 23 maart was hij één van de drie beheerders die actief waren tijdens de opvoering van de Johannes Passion, uitgevoerd  door Soli Deo Gloria met het Barok orkest Eik en Linde onder leiding van Marcel Joosen.

Eddy Boom, voorzitter