Kaap Hoorn in de Oosterkerk

Op 18 april verzamelden zo`n 270 genodigden zich in de Oosterkerk voor de onthulling van alweer een nieuw glas-in-loodraam. Het raam is ontworpen en geschilderd door Sefanja Nods, en door Marije Wolfswinkel (Lichtraamwerk) vervaardigd en geplaatst. Het raam verbeeldt “De Reis naar Kaap Hoorn” op een geheel eigen en kleurrijke wijze. Kees Leegwater uit Hoorn schonk het raam aan de kerk als een ode aan zijn overleden vrouw Roos, maar helaas overleed ook hij voordat het raam gereed was.
De onthulling was een gezellige en gevarieerde gebeurtenis. Muziek van de Shantymen verwelkomde de bezoekers al buiten en de muziekgroep “The Jingle, the Rumble and the Roar!” wisselde de verschillende activiteiten in de kerk af. Ad Geerdink (directeur West-Fries Museum) hield een fraai verhaal over de reis, Annejet van der Zijl (vriendin van Sefanja), Eddy Boom (voorzitter Stichting Oosterkerk), Sefanja Nods (ontwerper) en Jan Nieuwenburg (Burgemeester van Hoorn en Beschermheer van de Oosterkerk) prezen de verschillende betrokkenen bij de schenking en de realisering van het raam.

De Danscompagnie van Nanska van de Laar danste een aantal prachtige dansen en bracht al dansend de onthullers Mevr. Hommes-Leegwater (zus van de schenker) en Kees van Louvezijn (voorzitter Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-Vaarders) naar het doek waarachter het raam nog schuil ging.

Tot slot overhandigde Eddy Boom een speciaal gemaakt glas-in-loodpaneel aan Jan Nieuwenburg en Ad Geerdink, bestemd voor het vernieuwde museum.

Als u het raam nog niet heeft gezien: op 28 april houden we open huis, zie ook in de agenda van deze Nieuwsbrief.