Van de voorzitter: in memoriam Gerrit van der Velden

Gerrit van der Velden is overleden.

Op 16 april jl. verscheen in het NHD een rouwbericht dat Gerrit van der Velden was overleden op 12 april van dit jaar. Al eerder was zijn vrouw Jannie gestorven.

In het Boek ‘Veelzijdig Baken’ dat in 2014 verscheen, geschreven door bestuurslid en oud-journalist Hans Rijswijk staat over het echtpaar Van der Velden het volgende:
In 1994 komt ter sprake dat bestuurslid Gerrit van der Velden het ooit door Rita Lodde genoemde “stalmeesterschap” wil beëindigen.
In de loop van 1994 gaat Gerrit zijn opvolger Henny Webster inwerken. Samen met zijn vrouw Janny heeft Gerrit letterlijk dertien jaar op de Oosterkerk gepast, heeft kronen gepoetst en koffie geschonken, de vloeren geveegd en toiletten schoongemaakt. Maar ook heeft Gerrit leiding gegeven aan de tientallen vrijwilligers die zich in die jaren voor de Oosterkerk hebben ingezet. Gerrit wil het eindelijk wel eens een beetje kalmer aan gaan doen. En het echtpaar verhuist begin 1995 van het Claes Joesthuys naar een nieuw huis in de Kersenboogerd. Gerrit raakte al in begin jaren tachtig door zijn baas Kor Korpershoek betrokken bij de Oosterkerk.
Hij is overigens nog steeds actief, want met enige regelmaat stemt hij het Bätzorgel.

Dick Louwman, nu inmiddels 25 jaar bestuurslid en penningmeester, kan zich Gerrit nog goed herinneren: Hij stemde regelmatig het orgel en verrichtte kleine reparaties aan dat zelfde orgel.

Het bestuur van Stichting Oosterkerk is dankbaar voor het vele werk dat Gerrit en zijn vrouw Janny voor de kerk  heeft gedaan.

Eddy Boom

 • Rabo Clubsupport

  Rabo Clubsupport

  Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?  Stem nu…Lees verder

 • Steigers in de kerk

  Steigers in de kerk

  De trouwe bezoekers van evenementen in de kerk hebben ongetwijfeld opgemerkt dat er steigers…Lees verder

 • Van de voorzitter: Applaus of geen applaus

  Van de voorzitter: Applaus of geen applaus

  Op 4 mei hield  Kholoud Al Mobayed, oud-wethouder en nu raadslid in Hoorn,  op…Lees verder