Steigers in de kerk

De trouwe bezoekers van evenementen in de kerk hebben ongetwijfeld opgemerkt dat er steigers in de kerk staan. Wat zijn ze daarop aan het doen?

De monumentenwacht inspecteert om de paar jaar hoe het gesteld is met de rijksmonumenten in Nederland. En de Oosterkerk bestaat uit vier van die monumenten: de kerk zelf, het naastgelegen Claes Joest Huys, het Spuithuis B aan de andere kant naast de kerk en het B├Ątz orgel.

De monumentenwacht vraagt al jaren om inspectieluiken in het gewelf om de voeten van de spanten te kunnen inspecteren. Dan zou er inspectie plaats kunnen vinden naar beestjes zoals boktor en houtworm, naar schimmel en vocht. Omdat bij de isolatieproef van het eerste travee, aan de kant van het Grote Oost, ongerechtigheid is gevonden, is besloten het maken van de luiken uit te gaan voeren. Nu er toch steigers staan, worden de spantvoeten tevens uit voorzorg preventief behandeld tegen beestjes.

De voorstelling gaat gewoon door….

 • In memoriam Ad Buur

  In memoriam Ad Buur

  Op woensdag 5 juni jl overleed Ad Buur op een leeftijd van bijna 84…Lees verder

 • Rabo Clubsupport

  Rabo Clubsupport

  Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?  Stem straks…Lees verder

 • Steigers in de kerk

  Steigers in de kerk

  De trouwe bezoekers van evenementen in de kerk hebben ongetwijfeld opgemerkt dat er steigers…Lees verder